21.3.15




Tastets de Primavera a Sant Antoni-Bonasort


Els tastets de productes són una experiència en boga a Barcelona des de fa anys. Ara podeu gaudir d'aquesta activitat gastronòmica sense sortir de casa. La Mar i l'Eva, agitadores culturals, han reinventat la botiga el Tastet.cat del barri de Sant Antoni-Bonasort i des de l'hivern passat hi organitzen tasts. El cicle de primavera s’inaugura divendres, amb un recorregut per la història del formatge. Hi podreu degustar 9 tipus diferents de formatge de vaca, cabra, ovella i búfala, tots d'origen català, com la majoria de productes que comercialitzen a la botiga. Regats amb vi de l'Arnot de la Terra Alta i amb les explicacions del distribuïdor independent Martí Fité, que farà cinc cèntims de la història del formatge, des dels orígens a les varietats, segons el tipus de llet i el quall.

Especialitzada en productes làctics, si bé les noves propietàries hi han afegit altres aliments, com ara els embotits o cerveses artesanes, a la botiga us poden explicar l'origen de cadascun dels productes exposat. Tenen prevalença els de proximitat i els que han estat produïts per cooperatives o bé incorporen en la producció criteris de justícia social. Amfitriones de mena, els formatges del tast se serveixen amb pa del Forn de Ca l'Antich de Vallcàrquera — un producte que la gent els hi encomana amb antelació— i tartaletes de bolets i espinacs amb formatge de cabra, entre altres sorpreses.

Altres tastets del cicle, són el de cerveses Beercat (el 24 d'abril), fabricada al Penedès per la Martina i en Peter, una parella d'advocats londinencs que ha canviat l'advocacia per la cerveseria artesana i el de cuina amb melmelades (el 22 de maig).



Tastets de formatges artesans 
El tastet.cat  (carrer de Sant Daniel, 8)
20.30 h
Amb inscripció prèvia. El preu és de 15 € per persona. Les places són limitades
Tots els tastets comencen a les 20.30 h i tenen una durada pel cap baix dues hores.

Crònica publicada al TOT del primer tastet, el desembre de 2014:
















Juditjosa.cat